Om mig

Jag föddes hösten 1957 i Kuopio, Finland, men är uppvuxen i ”Östersjöns pärla”, Kotka. Kotka är en liten hamnstad med vacker skärgård. Jag flyttade från Finland till Stockholm 1976 där jag har bott sedan dess.

Min resa i ”skapandets väg” började tidigt. Min mor Anna-Liisa lärde mig att sy, sticka och virka. Därmed var sömnadslinjen ett ganska naturligt studieval efter att jag slutat högstadiet.
Om jag minns rätt så gjorde jag mitt första ”avancerade” sömnadsarbete på 70-talet, nämligen min storebrors svarta manchesterkavaj med tillhörande byxor (jag har fortfarande mönstret kvar). Hmmmm…jag tror att jag har utvecklats något sedan dess.
Mycket annat har kommit till via min trogna symaskin under åren som gått. Ibland lyckas man, ibland inte. Det blir vad det blir…that´s it!

Att måla och rita har jag också pysslat med på fritiden. När jag inte syr, så målar jag. På 90-talet blev jag vän med en duktig konstnärinna, som lärde mig mycket om oljemåleri. Jag fick även privatlektioner av hennes far, som är/var fantastisk i sitt målande och skapande. Dem har jag mycket att tacka för! Många andra duktiga vänner har gett mig råd och hjälp, när jag haft inspirationen att måla.
Men som ovan…ibland lyckas man, ibland inte. Det blir vad det blir…that´s it!

Mitt skapande gör mig lycklig. Måhända att jag lägger märke till saker och ting mer än andra människor gör, när de rusar från det ena stället till det andra. Fascination är ingen självklarhet, det är en gåva.

Min hemsida är min lilla garderob, dit jag stoppat sånt som jag vill spara. Där kommer det att finnas arbeten som får mig att blicka tillbaka med både sorg och glädje. Min kreativitet får blicka framåt mot nya mål.
Det vackra skall hyllas på alla sätt och vis…det finns runt omkring oss varje dag.